Hooikoorts

HooikoortsDe zon begint te schijnen, de donkere dagen zijn voorbij en eindelijk kunnen we weer naar buiten. Net als u wilt genieten van de zon steekt de hooikoorts weer op. Prikkelende pollen van de bomen, planten en grassen bezorgen je een vervelende dag. Ongeveel vijftien tot twintig procent van de Nederlanders heeft last van een pollenallergie. Dit staat ook wel bekend als hooikoorts.


Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een overgevoeligheid voor het stuifmeel van grassen, bomen en planten die in de bloei staan. Dit stuifmeel wordt ook wel pollen genoemd. Als deze pollen door de lucht zweven kan dit zorgen voor een irritatie bij de neus, ogen, mond en luchtwegen. U voelt zich dan ook letterlijk ziek.


De periode waarop mensen last hebben van hooikoorts is afhankelijk van de bloeiperiode van de grassen, bomen en planten waar u allergisch voor bent, maar de meesten bloeien tussen februari en september. In deze periode is de kans op symptomen van hooikoorts het grootst. Onderstaand vindt u een overzicht van grassen, bomen en planten met de bijbehorende periode waar zij pollen loslaten.

Wat te doen tegen hooikoortsklachten?

Op dit moment is hooikoorts nog niet te genezen, maar de klachten zijn wel te verlichten middels medicatie en zelfs fysiotherapie.


Wat zijn de symptomen van hooikoorts?

Symptomen van hooikoorts lijken op die van verkoudheid. Deze uiten zich vaak rond de mond, ogen en neus. Je kunt last hebben van:

  • Loopneus
  • Niezen
  • Jeukende ogen
  • Benauwdheid
  • Jeuk
  • Keelpijn
  • Vermoeidheid


Wat kan fysiotherapie betekenen voor hooikoorts klachten?

Medical Taping kan een oplossing bieden bij hooikoortsklachten. Uit een pilot uit 2016-2017 blijkt dat 84% van de mensen met hooikoortsklachten flinke verlichting heeft door Medical Taping bij hooikoortsklachten. Het antwoord op de vraag hoe dat kan, lijkt dit vooral te zitten in de kalmerende werking die Curetape heeft op het allergisch reactiemechanisme en het  bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huid het neurogene stelsel. In de praktijk blijkt dat als dit aanslaat het medicatiegebruik (voor hooikoorts) vaak naar beneden gebracht kan worden of zelfs helemaal gestopt.


Wilt u meer informatie over de werking van taping bij hooikoort of wilt u ervaren of dit voor u ook werkt?  Maak snel een afspraak via de onderstaande knop en ik verwelkom u graag in mijn praktijk.

Contact


Telefoon : +31 -  (0) 613010799

Email:        prescilla@b4fysics.com

Adres:        Sportlaan 10, 6866NA Heelsum, 
                    gebouw vvCHRC

Beschikbaarheid


Maandag:    09:00 - 17:00

Dinsdag:      09:00 - 13.00 / 18:00 - 22.00

Woensdag:  09:00 - 17:00

Donderdag: 09:00 - 13:00 / 18.00-22.00

Vrijdag:        09:00 - 17:00

Zaterdag:     In overleg mogelijk.

Zondag: Gesloten © B4Fysics 2019